Document Actions
logo museo napolibeniculturali

Laboratorët

Laboratorët janë një pjesë e rëndësishme e Muzeut të Korçës


lab2

Lab
lab3


Në muze funksionojnë laboratorët e konservimit të objekteve muzeore, të cilët kanë
kryer këto procese:

 • Kanë klasifikuar dhe përzgjedhur objektet që restaurohen sipas shkallës së dëmtimit
  fizik, kimik e biologjik.
 • Diagnostikojnë dhe vlerësojnë masën dhe cilësinë e dëmtimit të ikonave dhe bjekteve   të tjerë.
 • Përcaktojnë nëpërmjet komisionit të restaurimit proceset e nevojshme për ndërhyrje konservuese teknike dhe estetike.
 • Punojnë për konsevimin e ingredientëve të ndryshëm të objekteve, duke u përqëndruar në shtresat e vernikut, pikturës, grundit,panelit drusor, dhe elementëve të tjerë të përbërjeve të ndryshme inorganike apo organike.
 • Kryejnë analiza fizike, kimike, radiologjike,fotografime me dritë natyrale, ultraviolet, rreze X dhe hartojnë të gjithë dokumentacionin e nevojshëm teknik para, gjatë dhe pas punës restauruese.
 • Kryejnë procesin e trajtimit të objekteve  me përbërje organike kundër dëmtimit biologjik me një nga linjat teknologjike më të përparuara dhe me kapacitet të lartë manipulues.
 • Bëjnë identifikime dendrologjike të llojit të drurit në panelet e ikonave.
 • Konservojnë objektet metalike të muzeut.
 • Konservojnë objektet e tekstilit kundër dëmtimeve nga insektet.
 • Konservojnë objektet e gurit.
 • Japin konsulencë profesionale të specializuar në institucionet e tjera që nuk kanë sektorë restaurimi.
 • Bashkëpunojnë me programe të miratuara me institucione dhe laboratorë të huaj  në fushën e restaurimit.

 • « Mars 2018 »
  Di Mo Ma En Fr Sh
  123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
   

  Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

  This site conforms to the following standards:

  Section 508 WCAG
  Valid XHTML Valid CSS
  E përdorshme në çfarë browseri