Document Actions
logo museo napolibeniculturali
immagine
Shek. XVI
Kliko këtu për të zmadhuar imazhin

Përfaqësuesi kryesor I kësaj periudhe është Onufri nga Neokastra(Elbasan), Nikolla (i biri i Onufrit) , Onufër Qiprioti. Figurat tek ikonat e Onufrit kanë mimikë dhe lëvizje te gjalla me shprehje të fuqishme dhe me tinguj të fortë të ngjyrave. Onufri shquhet si mjeshtër i ngjyrave të kultivuara në maksimum duke përdorur kontrastin dritë-hije ne skenat e ikonave.

Piktorët Onufri dhe Nikolla(i biri) janë artistë që i përkasin periudhës pasbizantine të frymëzuar nga rilindja, piktorë me imagjinatë të fuqishme dhe vullnet të lirë që e kanë pajisur artin e tyre me tipare të reja të përfaqesuara sipas kushteve të kohës dhe vendit të tyre.

Informacion i mëtejshëm
Bibliografia:


Renditja: Salla e Ekspozitës
« Janar 2018 »
Di Mo Ma En Fr Sh
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri