Document Actions
logo museo napolibeniculturali
immagine
Shek. XVII-XVIII
Kliko këtu për të zmadhuar imazhin

Përfaqësuesit më të spikatur të Shek.XVII janë Simoni i Ardenicës, Mësues Kostandini, Kostandin Jeromonak, ndersa përfaqësuesit e shek. XVIII janë Kostandin Shpataraku, David Selenicasi, Vëllezrit Çetiri Grabovari dhe vëllezrit Korcarë Kostandin dhe Athanas Zografi,së bashku me djemtë e tyre Terpo dhe Efthim Zografi.

Ikonat e Shek XVIII paraqiten të një teknike më të ndërlikuar. Nuk vërehet më linja grafike dhe simetrike bizantine. Figurat e tyre pikturohen me reale. Portretet modelohen më me shumë plastikë. Aplikohen tek veshjet motivet floreale.

Informacion i mëtejshëm
Bibliografia:


Renditja: Salla e Ekspozitës
« Tetor 2017 »
Di Mo Ma En Fr Sh
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri